Greenbay Marine Ltd har under vinterhalvåret 2022 designat och framställt en av de mest miljövänliga aluminiumbåtarna som i nuläget finns på marknaden. G-Force 8 -seriens första version med mittkonsol lanserades tidigare i sommar och nu är uppföljaren G-Force 8 med hytt äntligen lanserad. 

Den helt nya aluminiumbåten går under namnet G-Force 8 Cabin och är ämnad för fritidsbruk. Modellen är utrustad med Mercury Marines moderna V8-300 utombordare vilket ger en maximal och bränslesnål hastighet på knappa 50 knop. Båtens unika V-formade skrov är framställd i högkvalitativt, återvinningsbart (AW5083) aluminium och medför en märkbart stabil manövreringsförmåga både i låga och höga hastigheter. 

G-Force 8 följer samma design och innovationsmönster som den större G-Force 10 med upplevelse och ergonomi i största fokus. Skrovets botten har inga steglister och hytten är fastmonterad ovanpå stadiga gummiytor för att säkerställa en tyst och vibrationsfri körupplevelse. Entrén till kabinen vänds inåt och hålls på sin plats även under tuffare körningar. Kabinens tredelade aktervägg samt glaslucka öppnas enkelt utåt och transformerar båten till en helt öppen version för de båtägare som vill känna av havsbrisens närvaro. 

Den ljudisolerade kabinen är rymlig och erbjuder god sikt utåt för passagerare och förare med modifierbar soffa baktill som också går att omvandlas till en solbädd. Under krävande väderförhållanden finns innovativa och slittåliga räck nära till hands med ett inbyggt luftsystem, vilket garanterar en säker färd utan igenimmade vindrutor. Kabinen blir ännu mer öppen tack vare en intelligent inbyggd taklucka som inte påverkar lufttrycket ens under de allra tuffaste körningarna. Specifika placeringar för fendrar, halkfria ytor runt hela båten samt lättillgängliga replådor är några exempel på en välfungerande och genomtänkt design ombord. 

Inom kort lanseras även G-Force 8 Cabin Pro som är ämnad för professionellt bruk, utrustad med en Mercury Marines V6-270 inombords turbodieselmotor. Två av dessa levereras till Sverige för övervakningsuppdrag och en tredje till Wasa Dredging för lodning av havsbottenområden.

Med sitt grova aluminiumskrov och visuella tuffhet, ses G-Force 10 oftast i krävande väderförhållanden både tidigt och sent på säsongen – då ingen annan ännu vågat sig ut.

Den finska designen säkerställer en banbrytande känsla av kvalité och hållbarhet. G-Force 10 anpassar sig efter varje situation, oavsett om du tvingas bryta is längs med rutten eller påbörjar turen en varm sommarmorgon.

Vi är stolta över att erbjuda ett “no limit” -utbud av extrautrustning, tillsammans med ett fritt anordnat interiör. Din Force 10 kommer att skräddarsys till perfektion. – Greenbay Marine Ltd

Båtens lätthet, ergonomiska rymlighet och tysta framfart är bara få av många erbjudande privilegier ombord. Trivseln för ägare och gäster är ett faktum med upp till 4 (2+2) sovplatser kombinerat med alternativt badrum och kök.

#itsapleasureboat . . . for professionals!

Den sexcylindriga Volvo Penta D6 / femcylindriga dubbla D3 -motorn frambringar upp till 40 + knop och bjuder er samtidigt på en oförglömlig resa ut till havs.